6 Apr 2009

♥ Saya di Tag? Smart Tag?


Dear blog,

terima kasih Pictures, Images and Photos

Assalamualaikum. Oleh kerana saya menerima banyak pelawaan tag oleh kekawan, saya rasa elok saya letakkan di 1 ruangan khas untuk saya penuhi pelawaan² ini. Berbanyak terima kasih buat kekawan yang men'tag' saya. Semua tag akan dikumpulkan di entry ini..







Love Pictures, Images and Photos

Monday, April 06, 2009

I've been tagged. By Emon. Thanx anyway. Isi senggang masa. =)

Butir tag:

1. Anda rasa anda hot?
= Panas di dunia ni tak seberapa jika dibandingkan di sana nanti..huhu

2. Upload gambar kegemaran anda
= Gambar kegemaran buat masa ni:

3. Kenapa anda suka gambar ini?
= Gambar ibu mertua saya (baru lepas solat) + cucu kesayangan dia + menantu kesayangan dia.. hehe

4. Bila kali terakhir anda makan piza?
= Dah lama jugak tak jamah piza ni..bila ye..hmm..

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
= Taubat~Opick

6. Apa yang anda buat selain menyiapkan tag ini?
= Blog hopping + update recipe

7. Selain nama anda sendiri,anda suka di panggil dengan panggilan apa?
= Teteh (Mak Teh actually, dipendekkan oleh anak² buah so jadi la Teteh)

8. Tag lagi 6 orang:
  1. Srisufi
  2. Achik Falin
  3. Along Yumi
  4. Leenoh
  5. Tina Agustina
  6. Adikbucuk
9. Siapa no 1 di atas pada anda?
= Kawan yang hebat =)

10. Orang no 3 di atas ada hubungan dengan sesiapa?
= Dengan En.Adam nye la kot.. hihi

11. Kata sesuatu berkenaan orang no 5 di atas:
= Colleague saya yg sesatunya saya tau ade blog.. yg lelain tu, hmm tidak dapat dipastikan..

12. Bagaimana pula dengan no 4?
= 'Ustaz' maya yang hebat bila berkata²..

13. Siapakah orang no 2?
= Kawan maya saya yang baik yang merupakan kawan baik kepada adik ipar kawan baik saya.. hehe.. boleh?

14. Pesanan kepada no 6
= Adik, be strong, cry no more, we all love u always! =)









Love Pictures, Images and Photos
Friday, July 03, 2009

Saya telah di tag oleh Bintu Cumel lama dulu.. pada 21 April 2009 yg lepas.. aduii lamanya.. asif ya Bintu.. kak izz sibuk sangat + terlupa sesangat pasal tag ni.. ok ok skang jugak kak izz buat! hehe

1) Anda perlu printscreen wallpaper yang tengah anda guna sekarang, jangan tipu2 ek tak suka..
=Okies!


2)Bgtau nape anda suka wallpaper itu ?
= Gambar outdoor shooting pada satu pagi yang damai kat putrajaya.. sebenarnya ada cerita disebalik gambar ini.. tapi tak perlu la kot diceritakan kat sini.. malu laa.. hehe

3)Tag people to follow this question?
= Semua di dalam list blogroll saya. Tak kira. Semua jugak! hehe terima kasih. =)








Love Pictures, Images and Photos

Friday, July 03, 2009

Kali ini saya di tag oleh Tina. Thanx Tina! Here we go:

1. Bekas kekasih saya adalah :
= Err.. nak kena sebut nama dia eh kat sini..? hehe tak perlulah kot.. let bygones be bygones..

2. Saya sedang mendengar :
= Instrumental: Classical Soul ~ Eric Johnson

3. Mungkin saya patut :
= Plan ape nak wat sepanjang bercuti pada 3 [hari ni], 6, 7, 10, 13 & 14 ni.. waa

4. Saya suka :
= Memacam saya suka.. hehe.. saya suka hari cuti..yes!

5. Sahabat-sahabat baik saya :
= Yang selalu datang pada saya & berkongsi cerita dgn saya.. yg sanggup berkorban demi saya (wah!)..

6. Saya tak paham :
= Kenapa ramai org tak tau gunakan common sense.. lebih suka wat justifikasi ikut perasaan sendiri..

7. Saya kehilangan :
= Banyak benda / peluang dalam hidup saya.. tapi, pasti ada hikmahnya!

8. Ramai yang berkata :
= "takpe, usaha lagi!" [waa.. saya tak cakap pa pe ok! hehe]

9. Makna nama saya :
= cahaya kemuliaan..

10. Cinta itu adalah :
= sukar dimengertikan.. sgt subjektif..sebab ia berkait rapat dgn hati, hanya Allah yg Maha Mengetahui..

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
= bekerja sambil merasakan dirinya hebat sangat.. [ok, saya sedang bercuti ni..so its not me!]

12. Saya akan cuba :
= sedaya-upaya saya untuk menjadi penjawat awam yg berdedikasi [bak kata Aliaa : "sila muntah ok".. haha]

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
= infiniti ∞ .. tu yg saya nampak la..

14. Telefon bimbit saya :
= SE w810i.. beli sebab nak walkman.. dengar Surah Maryam & Yusuf n letak kat perut.. :)

15. Bila saya terjaga dari tidur :
= saya akan check jam dulu.. pastu baru decide nak sambung sket lagi ke atau terus bangun! hehe

16. Saya paling meluat apabila :
= orang tu perasan hebat, bagus, dia je terer, suka bangga² diri, show off.. ape dia ingat dia sorang je bagus? semua org pun ade kelebihan & kekurangan.. so tak yah nak tunjuk la kan..

17. Pesta/Parti adalah :
= tempat menghidangkan makanan yg selalunya best la.. ade jugak kadang yang tak best.. penah pergi sekali! hihi.. nak tergelak pun ade.. x pe la.. syhhh..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
= baby arnab kat umah saya tu.. masa time baby la.. putih gebu..comel..manje.. hehe..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
= peringkat umur masa zaman sekolah rendah & menengah.. macam² seronoknya!

20. Hari ini :
= nak berehat sepuasnya kat rumah..

21. Malam ini saya akan :
= berseorangan.. hubby balik kg.. huhu.. x bestnye..

22. Esok pula saya akan :
= bercuti sehinggalah hari selasa! tapi esok adalah hari yg paling penting dlm hidup saya.. sob sob..

23. Saya betul-betul inginkan :
= 2nd baby.. yes, baby!

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
= olololo cumelnye.. haha.. perasan! ok, saya sgt ceria sbb hari ni tak yah gi keje! hehe

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
= pusat membeli-belah tapi dah jadi tempat saya makan dengan hubby. pavillion. midvalley. sg wang. mines. klcc. tak shopping pun. nanti abes la duit. haha.

26. Makanan Barat atau Jepun :
= Barat kot. Asia Barat nye pun ok. Jepunnye tak suka. Lagi kalau sushi. Janganlah offer. Terima kasih. hehe

27. Bilik yang terang atau gelap :
= Selain dari tidur, teranglah.

28. Makanan segera adalah :
= makanan yang selalu membuatkan saya sakit perut. tapi, sedap. tu yang tak tahan tu. hehe

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
= sikat rambut! [sambil jawab tag ni, sempat gi mandikan anak buah saya, Kauthar..hihi]

30. Siapa yang anda mahu Tag?
= wah.. ramai.. Along, Angah, Achik, Sri, Aliaa, Noi, Bob, Adikbucuk, Nini, Wana, Bintu.. dan sesiapa yang dah baca n sudi menjawab tag ini.. terimakasih!







Love Pictures, Images and Photos




Wednesday, September 02, 2009

Okey. Saya telah ditag oleh wana.. tq wana!

1st Tag

starting time : 1.26 p.m
name : izzah
shoe size : 8, 9, 10..depends
height : 165
where do you live : KL-Kajang
have you ever been on a plane : Yup :)
swam in the ocean : yes!
fallen asleep @ school : jarang [erk, jwb not in english boleh kot? aci laaa.. hehe]
broken someone's heart : yea, penah
fell off your chair : 2 yrs ago..when i was pregnant...huhu..
waiting for someone to call : yea..hubby
saved emails : yea, some good info..
what is your room like : cozy
what's right beside you : err, wall?
what is the last thing you ate : Cucur bilis sahur..
ever had...chicken pox : masa kekecik..
sore throat : selalu gak..tonsilitis..
stitches : not yet
broken nose : nope, bleeding yes
do you believe in love at first sight : caye je..
like picnics : of course!
the last person you danced with : AGAC short course mates..poco²
last made you smile : i smile most of the time.. even when i speak.. huhu.. x siyes btul..
you last yelled at : my nieces yg nakal tu..
today did you...talk to someone you like : yes, hubby
kissed anyone : yes, hubby
get sick : alhamdulillah, notyet
talk to an ex : nope
miss someone : yea..someone..hmm
who do you really hate : lier, backstabber, yg suka cari gado..
do you like your handwriting : indeed! i have many types of fonts! u name it! hehe
are you toe nails painted : nope.
whose bed other than yours would you rather sleep in : my parents
what color shirt are you wearing now : skang tgh pakai baju kurung hijau camouflage + blazer
are you a friendly person : yea, think so..
do you have any pets : arnab, tapi mama punye..
do you sleep with the tv on : dah lama x tengok tv la.. eh jap tv tu ape ye? hihihi
what are you doing right now : killing my time with this taggg
can you handle the truth : insyaAllah
are you closer to your mother or father : Baba
do you eat healthy : Yg halal, insyaAllah..
do you still have pictures of you & your ex : x penah amek gamba bersama pun.. tadek..
if you're having a bad day, who are you most likely to go to : x yah gi memane.. duk dediam, tenangkan diri..
are you confident : when i am fully ready, yes..
5 of my bad habit : emm..kalau dah suka sgt sesuatu tu, bleh je tak ingat nak tido / nak makan..
5 people tag : you, you, you, you & you..


Love Pictures, Images and Photos


2nd Tag

1. Soalan ini terpksa dipdmkan...
++ alamak..so tadek la jawapannye..sbb wana dah padam.. hihi

2. How did u feel when u woke up this morning?
++ ngantuk laa.. mlm tadi tido kul 1 lebih...

3. Who was the last person / people you took photo with?
++ hubby

4. Would u consider urself spoiled?
++ nope. Allah knows best.

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
++yes. tapi mcm ramai jek.. erkk.. kat opis ade, situ ade, sini ade.. erkk..

6. Do you want someone to be dead?
++ laa.. tak baeknye..

7. What does your last text message say?
++ Askum, Izz, nanti tanyakan kat yoy tempat perlindungan kucing yg dia ckp aritu.. kakman nak antar anak² angkat abg bob ni la..

8. What are you thinking right now ?
++ kena abeskan tag ni before 2. da nak abes waktu rehat ni.

9. Do you want someone to be with you right now ?
++ not only someone, but a lot.. huhu

10. What was the time you went to bed last night?
++ 1.30 a.m kot..

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
++ x de plak pakai T skang ni.. baju kurung la..

12. Is someone on your mind right now?
++ yes.. hmmm..

13. Who was the last person who text you?
++ Kak Iman, my sis

TEN Lucky Person to do this quiz.

1- Tina
2- Aneesa
3- Along Riena
4- Angah Sarah
5- Achik Falin
6- Alang Fakhruddin
7- Adek Ainul
8- Amar - Anib
9- Aliaa Julie Beth
10- Truemax


14. Who is no.2 having a relationship with ?
++ Ooops.. ade la.. dia suh rahsiakan..hehe

15. Is no.3 a male or a female?
++ cute female

16. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
++ tak compatible la.. no.1 da kawen, dedua pompan..

17. What is no.1 studying about?
++ Environmental Science

18. When was the last time you chatted with them?
++ YM, plurk, facebook, kat ofis

19. Is no.4 single?
++ yer kot.. ke tak.. allahua'lam..

20. Say something about no. 2.
++ geng makcik pencepuk.. hihihi

21. What do you think about no.3 & no.5 being together?
++ adik bradik ni.. bagus la..

22. Describe no.9
++ kawan adik saya yg baik ngan saya.. dulu 1 skola ngan dia.. now dia sdh jd lecturer, best, gile² & terer wat spageti..

23. What will you do if no.6 and no.7 fight ?
++ takpe, gado adikbadik..

24. Do you like 8?
++ ape punye soalan ni.. yes je la.. kekawan..mesti la suka.. hehe

25. How about 10?
++ dah lama menyepi. harap dia ok..


Love Pictures, Images and Photos





Tag & Awards From Nuha!

Sebenarnya dah lama tak dapat tag ni.. award pun penah dapat tapi tak terambil plak.. hehe.. tetiba Nuha comel bagi ni kat saya.. terimakasihla bebanyak ye adik Nuha! (sedap nama dia, suka suka.. hehe) Okey la ni tag & award nye..



Regulations to receive this award:

1) Thank and link the person that gave you the award.
++ Terima kasih bebanyak Nuha!

2) Pass this award onto 15 bloggers you're recently discovered and think are fantastic:
++ Ala takkan 15 je.. kalau boleh nak pass kat semua! hehe..

3) Contact the blogs and let them know they've won the award:
++ InsyaAllah..

4) State 7 things about yourself: easy. just state the seven.
++ 7? alamak macam banyak je.. hehe
++I am only one but still I am one..
++ I cannot do everything, but still I can do something I will not refuse to do something I can do.. ;)
++I love my life.. alhamdulillah..
++I rejoice in life for its own sake..life is sooo good.. its get better everyday.. ♥
++Okey...cukup dah 7 kan? Hihi..

Thats all. Till then..

Love Pictures, Images and Photos


4 September 2010

Salam.. wah lama sungguh tak buat tag ni semua.. tiba² cik iryani akhwan a.k.a yanma dah mengetag diriku yang selalu sibuk tak sempat buat ape pun.. hehe.. ok ok memandangkan ada masa lapang sket malam ni, ok cikyanma, k.izz buat sekarang jugak! yoshhhh! bersemangat betul.. hehe.. anyway terima kasih kerana telah berkongsi tag ni dengan k.izz yeee.. Ok mari kita mula..

Siapakah diri anda di rumah?
Hmm. Seorang isteri kepada suami saya. Dan anak kepada ibubapa saya. Dan Makteh yang garang (!) kepada anak² sedare yang nakal. Dan juga seorang tukang masak tak bertauliah. Tukang buat air - selalu direquest buatkan air ~ sedap la tu kot.. hehe perasan. Dan seorang tukang basuh pinggan. Dan juga seorang tukang basuh pakaian. Heh. Apsal semua ni macam surirumah tangga sepenuh masa lak nih.. hehe. All in all, saya selesa menjadi diri saya yang sebenarnya di rumah. Itulah saya. Yang simple dan hanya berpakaian biasa sahaja - gayanya macam seorang bibik lak.. haha. No make up. No bling² ye. 

Siapakah diri anda di samping rakan?
Selalu juga jadi pakar rujuk [ok pakar lah sangat..].. selalu dikelilingi / diserbu / rakan² untuk bergurau senda / dijadikan bahan rujukan [ againnn],  dan selain dijadikan sasaran untuk menyakat... dan tempat luah perasaan.. sebab mereka claim bila luahkan masalah, macam luahkan kat emak² [what?] gayanya.. mungkin sebab saya ni suka tersenyum kot?? hihi.. tapi rasanya soalan ni baik ditanyakan terus pada rakan², hanya mereka yang tahu jawapan yang paling tepat.. kan.

5 perkara anda idamkan tapi belum tercapai:
  • baby kedua
  • tunaikan haji, bersama suami
  • nak pegi maldives, bersama suami lagi
  • then nak travel around the globe, bersama suami tercinta gak [taknak pegi ngan org lain.. ehehe]
  • nak bina rumah, sebelah rumah mak ayah
Siapakah nama pasangan anda?
Mohd Khairuddin Ahmad

Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda.
  • sangat positif & optimis! 
  • sangat ceria, suka hiburkan hati saya
  • suka ceriakan suasana, tak suka sedih² / tense
  • sanggup bertungkus lumus untuk penuhi permintaan saya ~ selalu buat saya sangat terharu ok
  • dia sentiasa penuh dengan kasihsayang.. thats the best of him :)
Bilakah tarikh anniversary anda?
03 Jun setiap tahun bermula pada 2006

Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda.
Kehilangan baby pertama yang tercinta, arwah Adib..

Lagu tema cinta anda
I knew I love You (Before I Met You) - Savage Garden

Apa perubahan yang ingin anda lihat pada pasangan anda.

Kurangkan berhabis duit untuk saya.. haha.

Allahua'lam. Terima kasih cikYanma. Tak tahan baca Yanma punya jawapan. Tak habis² dengan dehemnya.. haha.


Love Pictures, Images and Photos


12 December 2010

Hari ini diassignkan oleh Cik Moi untuk membuat assignment berbentuk tag. Hehe. Ok ok mari kita tengok hasilnya..

Pasal Diri Sendiri

   1. Nama : Noorul Izzah Marzuki
   2. Tarikh Lahir : 30 September 1981.
   3. Umur : 29 tahun
   4. Status : Berkahwin
   5. Zodiak : Libra
   6. Saiz Kaki : 9
   7. Berat sekarang : Alamak..haha
   8. Tinggi : 165 cm

   9. Nama Panggilan : Izzah, Nurul, Kak Izz, Makteh, Teteh
  10. Sekolah Rendah : SKLA, SRKBBBJ1, SKSRD
  11. Sekolah Menengah : SMKAMH, SMKAK
  12. Sijil / Asasi / Diploma : PASUM, KUINS
  13. Ijazah Sarjana Muda : B.Acct. with Honors, UUM
  14. Keadaan Bilik : Terkawal.. heh
 15. Pernah kapel berapa kali : 3 kali - yang last berjaya jadi suami, 
       alhamdulillah..hehe
  16. Ambil gambar sekarang dan jangan edit : Alamak.. tamola..

Pasal Orang

  17. Nama awek first : Awek? Tadek awek.
  18. Nama awek sekarang : Takdela.
  19. Nama orang paling di rindui : Ramai sangat.
  20. Nama orang terakhir pernah kau kecewakan : Tak pasti.
  21. Nama orang paling kau benci : Alamak. Bahaya kalau tulis sini. Hehe..
  22. Binatang Peliharaan : 2 ekor arnab - seekor hitam & seekor putih; Alpha &
       Beta.

Pasal Tabiat Diri


  23. Pernah Korek Hidung : Pernah la..
  24. Pernah baca mesej then gelak/senyum sorang sorang : Selalu je..
  25. Pernah gayut sampai tertidur : Ye pernah.
  26. Pernah kentut kat khalayak ramai : Adui. Pernah kot. Tapi tanpa disedari.. 
        haha
  27. Pernah tidur kat kelas : Pernah gak. Tertidur la.
  28. Pernah pukul orang : Pernah je. Pukulan manje.
  29. Pernah tidur lebih 24 jam : Tak pernah lagi laaa.. tu koma ke ape..
  30. Pernah nanges depan awek/pakwe : Pernah jugak.
  31. Pernah kena birthday prank : Ha yang ni tak pernah.

Kali Pertama

  32. Kena marah : Masa darjah 1. Kena marah dengan mama, sebab mengada
        sangat bila nak buat homework.. sekali kena zassss dengan rotan..wuwuwuuu
  33. Duk jauh dengan family : Waktu pergi rombongan sekolah masa Form 3.
  34. Tengok Wayang : Tahun 2001 kot..movie Princess Diaries.
  35. Ponteng kelas : Masa tadika la kot.. tak ingat dah.
  36. Jatuh Cinta : Darjah 6 kot?? Hehe
  37. Kena tolak : Masa umur 4 tahun kot. 
  38. Accident : Jatuh basikal masa umur 6 tahun kot. Lepas tu alhamdulillah takde
       lagi.


Ok Moi..alhamdulillah berjaye juge siapkan! Thanks Moi..

Love Pictures, Images and Photos 


25 Januari 2011

Kali ini saya ditag oleh Yus! Dah pernah buat tag ni & ada pun kat atas! Hehe tapi saya nak buat lagi.. takpekan??

1. Adakah anda rasa anda hot?
Hoh..  tak langsung. Hot tu camne sebenarnye?? Hihi


2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
Wallpaper pc kat ofis ni.. hehe

3. Cerita pasal gambar ni.
Hehe. Pasal cupcakes la. Apa lagi. My latest addiction! 

4. Kali terakhir makan pizza.
Emm, last month kot.

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Tears of An Angel by Marty Friedman


6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
Jeling² Plurk!

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
Izzah, Nurul, Nul, Izz, Kak Izz, ZZ, Makteh, Teteh, Umi.

8. Tag 5 orang.
Aiseh. Migrain ni. hehe. Nak tag 5 orang dan lebih la ye? Semua orang yang baca ni saya tag! Hehehe


9. Siapa orang nombor 1 dengan anda?
Kawan baik.

10. Katakan sesuatu kepada nombor 5.
Thanks for being my friend, dude! :D


11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa?
Ada hubungan dengan kawan saya lagi seorang.. haha

12. Bagaimana pula dengan nombor dua?
Dia pun kawan saya juga!

13. Kata-kata cinta kepada nombor 4.
I love u my friend!


14. Berikan 4 fakta tentang orang yang kamu tag.
Semuanya kawan saya yang comel, hensem, baik & best!


Hehehe..boleh ye camtu.. ;p
Selesaiii..







 




15 ♥ comments:

snm | snm said...

maaaa!!!
achik dh buat tagged ni :P hehehehehe :p consider menjawab la kan? kan? :p

Leenoh said...

Salam Izzah.
Saya pun kena tag gak, tiada bahan yang cukup utk jawab ni. nanti ya kalau cukup bahannya saya jawab, kalau tak hehehe jangan marah ye.

Izzah Marzuki said...

achik snm:

ye, x pe achik.. saje je wat tag ni.. hehe ok ok tq! =)

Izzah Marzuki said...

Leenoh:

Ok tak ngape.. tiada paksaan.. & tak marah sekalipun tak jawab.. ape pun trimakasih..

Leenoh said...

Salam Izzah.
Ok dah jawab, sila semak dan bagi markah he3 bergurau je.

truemax said...

.. masih cuma memahami tentang 'tagging'.

loq said...

waaaa
musim tag mengetag kembali lagi
takut kene tag*

doriyuckey said...

heeeeeeeheheheeeeee:))
*emon sedang sengih panjaaaaaaaaaaaaaaang.

doriyuckey said...

ohh. yup. Herbalife:)
dah 4 kg turun. lagi 6 je. hehehe:)
ayah pun dah 5kg turun, high blood pressure pon dah normal:)

SRISUFI said...

salam kakak...

sri baru perasan kena TAG...lalalala


nanti sri jawab

ღ~n0n0i~ღ said...

Hehe..kesemua tag tu Noi dah jawab pon.. Hihihihi =D.

Yang Noi kena pon Noi dah jawab.
Anyway thanks maa sebab tag Noi. Bila orang tag kita, maksudnya orang tu ingat kita kan kan kan ^__^

Oh ye,
Klik Sini untuk baca tag yang telah disiapkan lama dahulu. Ekeke.

iryani said...

wah..besnye dah ade pasangan..lala~
semoga berbahagia selalu kak izz..n semoga dikurniakan cahaya mata dan rezeki yang diberkati..amin..inshaAllah=]
thanks buat tag yer..hehe
selamat hari raya!
sayang kak izz!!♥

Shag said...

Hehe. Thanks, Kak Izz. Assignment ni Moy kasi A. Hiks :P

eus said...

hahahaaa.... comey2.. comey2.... ;)
saya suka!

Sarah Shukor said...

Kak Izz!

Jenuh nak buat kot. Berlambak yang Kak Izz tag. Huhuhuhu =p

Anyway, baru tau Kak Izz penah kentut di khalayak ramai tanpa disedari. Hahahaha =D

Post a Comment

What say you..? =)

Thanx for commenting.

May Allah bless u as always ♥♥♥

Related Posts with Thumbnails
 

note to self : breathe Design by Insight © 2009