4 Oct 2012

♥ Jalan² Singapore

Assalamualaikum..

Hehe.. nak buat entry jejalan ke Singapore lah.. walaupun entry ke Perth pun belum siap.. hihi.. nanti²lah bila ada mood ye.. bak kata Yus, dah berjanggut menunggu..haha.. sorry Yus!

Okey untuk jejalan Singapore ni, just nak share gambar² lama.. taknak tulis panjang² nanti boring pulak nak dibaca.. kan.. tengok je laaa.. hihi.. Gambar² adalah bercampur² dengan efek & tanpa efek, sebab ikut suka je hihihihi banyak guna iphone je.. hehe..

Mula² kita tengok Map of USSi (Universal Studio Singapore) ni dulu..sangatla besar kawasannya.. seharian kot kalau nak habiskan semua.. dinasihatkan pakai selipar atau kasut yang sangat comfy &  tahan basah.. kalau tak, memang menangis la kot.. hehe..


kat luar Resort World Sentosa.. parking luas sangat sampai kena naik teksi..free takpe... hihi

 kat lobi Festive Hotel.. comel kan.. 

 kat luar bilik..

cool greetings from hotel.. 

 selamba panjat naik atas.. tapi macam gayat gak.. hihi

 
 hotel room yg sangat cozy & comel.. 

 
 hihi..

 
 macam kat oversea kekonon ye..

 memula nak masuk Transformers Ride dulu..

 
 masih awal pagi.. orang pun tak ramai sangat lagi..

 
ngan autobot.. hihi
 tengah tunggu ride.. untuk berjuang bersama Optimus Prime!

 


 best best.. 2 kali repeat naik Transformers Ride ni.. hihi

 kat area Jurassic Park

 depan Jurrasic Park

 memang tinggi.. 

 The Mummy Ride pun best jugakk

 statue tu besar & tinggi & kekadang seram bila tengok..hoho

 Shrek's Kingdom!

 
di alam fantasi..

kat taman depan istana..

 kawasan luar istana..

 donkey comel..

 
 cantik kannn

sebijik macam dalam movie.. tak termasuk yg depan tu la.. haha








 ieeee menakutkan.. masa dia sampai tu rasa nak lari je.. tapi takkan nak tinggalkan En.Husband? :D










 comel kann.. hihi

 depan rumah Ogre


 Waterworld Show.. bestt












 jalan² pusing² lagi..

 

 




 


 


 berhenti makan kat Oasis jap..

 
 nasi beriani & soto.. dah penat berjalan, lapar kan.. semua pun terasa sangatlah sedap.. hihi


 nasi beriani ngan ayam masak ape tah, lupe.. yang hijau tu sayur daripada kacang peas..sedaaaaaaap..


 




Candylicious!




malam pun singgah lagi.. ontheway nak tengok Giant Crane Show


Crane Show yang sangatlah spectacular..

ye lah tu.. hihi

Kat Kallang Theater, tengok Dream Theater.. uhuhu terjebak jugak..

Okey.. cukup kot gambar² ni.. sebab ada lagi tempat² lain yang kami pergi & ada lagi gambar² lain tapi semua nak kena resize.. mau memakan masa selama setahun setengah lagi.. haha.. lepas ni nak cuba habiskan entry Perth & nak sambung dengan entry Hatyai & StarCruise pule.. hihi  insyaAllah.. semangat tu lom datang sepenuhnya lagi.. heeeeee..

5 ♥ comments:

aliaaroslan said...

wow, best. nanti nak pergilah...

YUS said...

Makkaiiiihhh... Jeles nya! semua tmpat Izz masok ya? Waaaa... ni yg tingin nk gi lg ni... bestnya.. eh, Hotel tu.. brape RM tu? cantik sgt... klo tido kena panjat atas! mau melompat-lompat la ghazy! Bestnya Izzzz... sungguh la.. kamu mmg bertuah! hehehe...


Tingin jugak la nak merasa! Hahaha....

Anonymous said...

Salam kizz, sgtlah jeles hokey!! Sy yg dok kat sempadan ni pun x smpi2 lg. Huhu..

Tgu lah anak2 besaq ckit. Kalau g tgk saja mcm rugi plak. Nak masuk dah la mahai. :p

~maz~

♥ Izzah Marzuki said...

aliaaroslan :

Ye disyorkan pergi sekali harung ngan LegoLand ke.. wahhh.. best tuuu.. :D

♥ Izzah Marzuki said...

YUS :
Ye yus almost semua tempat masuk tapi mcm ade yg tak masuk gak sebab dah malam.. hihi.. hotel tu semalam brape ek..rasanya dalam rm700-800 kot izz tak brp pasti..a'aa kalo bawak kids mmg best la kot kan..nanti keje dok panjat naik turun tangge katil je la kan.. hihi..

Post a Comment

What say you..? =)

Thanx for commenting.

May Allah bless u as always ♥♥♥

Related Posts with Thumbnails

Google :

Loading...
 

note to self : breathe Design by Insight © 2009