2 Dec 2008

♥ Updating..


Setelah sekian laama menyepi.. upon request, blog yg humble ini akan di updatekan insyaAllah.. sebenarnya, memang dah lama sgt left behind, tiada selera nak update, especially when it has nothing new to tell.. well, life must go on.. keep on surviving, insyaALLAH!

Alhamdulillah, sekarang ni rasa tenang sket, bila dah start kerja dan menyibukkan diri dengan kerja kat pejabat (belum betul-betul sibuk lagi), bila pulang ke rumah, uruskan rumahtangga (yang tak sebesar mana pun sebenarnya!) Hehe..

There are some changes which are inevitable.. Perlukah nak ceritakan semuanya ye? Hmm.. yet there are secrets that must be treated as secrets.. hehe.. actually yesterday mmg agak sedih sebabnye? Penantian selama 2 bln telah berakhir.. False alarm! Takpelah, belum ada rezeki lagi.. insyaAllah, biarlah lambat sket pun takpe, mungkin hasilnya lebih sempurna..

Tertarik dgn salah satu isu hangat skang ni, yoga yg diharamkan.. kalau ikutkan mmg berminat nak follow, tapi bila dikaji movement & stepsnye (from a cd I bought – for dummies), ada jugak yg seakan2 position semasa solat.. contohnya duduk antara dua sujud & tahiyat. So terbaca pulak 1 pendapat yang menyatakan lebih kurang mcm ni lah setelah dibuat interpretation: buat ape perlu kita bersusah-payah belajar yoga etc, solat 5 waktu sendiri dah cukup untuk tenangkan fikiran dan hati serta menyihatkan badan.. Hmm.. memang betul pun.. kalau kat ofis, pukul 1.00 je terus ke surau, sebab nak solat dulu (zohor awal jugak skarang ni kan), sebab nak ilangkan stress & nak segarkan balik muka & anggota badan yang cramp kat workstation.. lepas solat, baru selesa nak buat apa-apa aktiviti pun, makan ke membaca ke.. lagi satu tidakle terkejar-kejar mcm yg slalu terjadi bila makan dulu baru solat.. ditambah lak dgn surau yg kosong & aman sbb belum ada yg nak solat – others sibuk nak makan dulu.. heee..

Petang, siap2 ke meeting union dgn boss.. dapat watikah perlantikan union.. wah.. mcm besar jugak tanggungjawab yg diamanatkan ni.. so lepas ni kenala dengar aduan sebarang ketidakpuasan hati rakan sekerja.. then uruskan bebudak yg buat tagging, kesian, bertambah tense nye mereka kerana Datuk tak approve coding lama.. so terpaksa retag balik.. takpalah, mmg ada niat nak blanja bebudak tu makan, sbg rasa appreciate di atas tungkus-lumus mereka menjalankan tugas..

Balik lewat, lepas maghrib baru berjalan ke putra dengan syu. Turun di sentral, off to subang. Due to the delayed train, terpaksa tunggu sampai 8.30. Cramped dlm tren tu astaghfirullah, sabarjelah. There’s a lady – malay, wearing tudung, who reaally made me pissed off. This lady hold the tiang infront of me like tanak bagi org lain paut gak kat situ.. ler.. sampai ade makcik sbelah dia pun tak dpt nak paut sama. Ler.. kalau tanak share, jgn naik tren ler.. 9.15 baru sampai subang, he fetched me up, headed to uptown. Makan2 then balik. Sampai rumah dlm 10.45, mandi, kemas2, siap2kan baju etc, then 12.00 tido. Memang penat masyaAllah. Tapi takpelah, yg penting dapat tidur cukup, recharge balik tenaga untuk kerja esok. Okeylah. Cukup dulu sampai sini. Time to recharge! ;)

0 ♥ comments:

Post a Comment

What say you..? =)

Thanx for commenting.

May Allah bless u as always ♥♥♥

Related Posts with Thumbnails

Google :

Loading...
 

note to self : breathe Design by Insight © 2009